Donovaly - A szlovák síparadicsom

Amikor dübörög a síszezon, és fehér karácsony híján vágyakozva böngésszük a havas háttérképeket, nézzünk körül az egynapos sí kirándulások között. Donovaly a sportolni vágyó szülők és szórakozni vágyó gyerekek számára is ideális választás!

Donovaly tagadhatatlanul a sportkedvelők ékszeres doboza, de a csupán kirándulni vágyóknak, kísérőknek és gyereknek is kínál elfoglaltságot. 


Utazás

Idén kis keresgélés után a Vivaldi Travel, a Posta Utazás kínálatában is megtalálható az egynapos kirándulás a szlovák síparadicsomba, Donovalyba. Az ismertető alapján nem csupán a hely biztosította lehetőségeket kínálják, de túrát is szerveznek tapasztalt vezetővel. 


Kutyaszán

Az egyik ilyen szórakozási lehetőség a kutyaszán. Azonban mielőtt egy klassz lapföldi szánkózást vizualizálunk, erős és rettenhetetlen tekintetű, erős és elszánt kutyusokkal, akik kilométereken keresztül vágtatnak velünk egy tiszta havas tájon, jobb, ha rögtön valamivel lejjebb adjuk az igényeinket. Donovalyban mindössze arra számíthatunk, hogy néhány innen-onnan összeszedegetett és csatasorba állított kutyus egy, a dombok által határolt kis réten körbehúzza a szánt. Egyszer. Persze, mindezt igen magas áron. Felnőtteknek tehát annyira nem ajánlott, de kisebb gyerkőcök talán örömüket lelnék benne. 


Habakuky

A gyerekek számára kialakított vidámpark, a „Habakuky” (igen, tényleg így hívják) ebben az időszakban nem működik, de azért, ha van idő szerintem mindenképpen, ha másért nem is, de a kilátásért mindenképpen érdemes elsétálni arrafelé is. 


Egyéb látnivalók és ebéd

Ami az építészetet illeti, annak ellenére, hogy kulturálódni vágyóknak nem Donovaly az ideális úticél, de két látnivalót is tudnék ajánlani. Az egyikkel az a sípark felé vezető úton „találkozhatunk”. Ez az egykoron magyar vár Zólyomon. Ha mázlink van, éppen ott a vár közeli Tesconál tartunk technikai szünetet, és így készíthetünk róla néhány képet, mert szombaton nincs nyitvatartás. 

A másik, egy szerény kis klasszicista stílusú katolikus templom, amit szintén úgymond kívülről, a belsejét pedig csak egy üvegajtón át tudunk csak megtekinteni. 

Ajánló: Ezután ha megéheznénk, ajánlanék egy remek éttermet, ami a busz parkolóhoz is közel helyezkedik el, ez pedig a Koliba Goral.
Ha a jelenlegi hóhelyzetről szeretnénk aktuális képet kapni, élő webkamera képért katt ide.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.