Prison Break - lássuk a folytatást

Most egy kis szünetet tartunk a barangolásban, és rendhagyó módon az otthon ülés egyik legnagyobb kedvtelése, vagy motivációja felé tekintünk, ami nem más, mint a sorozat nézés. Ez a „tömegsport” egyre többeket sarkall a szép időben is a sötét szobában kuksolásra, tanulás helyett a bambulásra. Évekkel ezelőtt, - és ez év kezdetén - magam is aktív tagja voltam e népes tábornak. Belekóstoltam, végig izgultam többet is különböző kategóriákban, s ami a kínálatból legjobban megfogott, vagyis egyenesen gúzsba kötött, a Prison Break volt (azaz Szökés). 

Nem régen (illetve most már néhány hónapja) hogy felröppent a hír, miszerint egy mindössze 9 részes évaddal bővül a történet.
Aki nézte, vagy hallott róla, annak nem igazán kell bemutatni a két testvért, akik együtt, – a zseniális kistestvér magára tetovált tervei szerint - az ártatlanul halálra ítélt báty élete megmentéséért megszöknek egy szigorúan őrzött börtönből. A történet bővítése, csűrése - csavarása folytán négy évadot sikerült kihozni, ami egy különálló befejező kisfilmmel zárult. Ezalatt sikerült kijátszani három börtön biztonsági rendszerét, és negyedik évad során megvalósítani a háttér hatalom a "the company" azaz a Cég megsemmisítését. A Final Breakben pedig (ami egy kiegészítő kisfilm volt) Scofield saját életét áldozza fel, hogy megmentse szerelmét, és születendő gyermekét.

A befejezés katartikus, mindenki számára kielégítő volt. Megkönnyebbülést hozott a nézők számára, hiszen még a legfanatikusabb sorozat rajongóknak is feltűnt, hogy a vége így is feleslegesen hosszúra nyúlt, akár egy rossz szappanopera. Ezen kívül, ami a legmegdöbbentőbb volt: a testvérekről kiderült, hogy nem is testvérek, amit halottnak hitt anyjuk mondott el a feltámadása után, aki egy aljas és gonosz ellenség színben tűnt fel… (Ennél már csak akkor lettem volna csalódottabb, ha Lincoln „halt volna meg”. Mi tagadás, akkor könnyebb lett volna új életre kelteni a sztorit, nem?)

A Fox pedig most újra életre kelti a sorozatot, az egykori agytröszttel együtt, és a mini-sorozatban ismét egy soha nem látott szökéssel rukkolnak majd elő… Amikor meghallottam, először madarat lehetett volna fogatni velem, de ahogy megláttam a trailert, ez nagyon hamar a visszájára a fordult. Nyilván korai még véleményt nyilvánítani valamiről, amit nem láthattunk, de azóta is -rengeteg egyéb kérdés mellett- azt kérdezzem magamtól:


Miért?

Miért nem hagyták szegény Michealt békében nyugodni? Miért folytattak tovább egy történetet, ami lezárult? (Ami egyébként max. három évad alatt lezárulhatott volna?)

Miért kell ezt a remek sorozatot lesüllyeszteni egy véget nem érő szó szerinti szökés-sorozattá? Szerintem a 3. évados panamai kitérő is teljesen elhanyagolható lett volna. A történet nem sokat haladt előre, sőt! Az évad központi kulcsszereplőjét a negyedik évadának első részének első felében agyonlőtték. Ezért megérte 13 részen keresztül szöktetni… 


És még megannyi kérdés…

- Ha Micheal halott, a mostani történet a Final Break és a 4. évad végi lezárás közötti négy évben játszódik majd? (Ami csak azért lenne furcsa, mert a kisebb is Mike már idősebb annál. (Bár oda se neki, Sucre kislánya is kb. 4 hónapra született.. )

- De ha valamiképpen mégis feltámasztják Michealt, hogyan? S ha egyszer feltámadt miként fogják újra lezárni a történetet?
Vagy a feltámadás a sorozat újraélesztésének kezdete lesz és még további évadokra számíthatunk?

- T-bag, egy korábban többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt erőszakos, pedofil gyilkos, később szökött és ismét elfogott rab, mikor és főleg miért szabadul kis a Fox Riverből, ahová való?

- Valamint, (s talán ezzel kellett volna kezdenem) miután leszámoltak a Céggel és az azt vezető gonosz diktátorral, a Tábornokkal, ezúttal ki lesz a testvérek mindenre elszánt főellensége?


Lehetne még találgatni napestig, s ha bár így az első benyomásom alapján túl sok bizalmat nem szavazok a folytatásnak, állok elébe!
Vajon a várakozásainkat alul, vagy felül múlja majd?


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.