Büszkeség vagy (bal)ítélet

Olvad a beton a városban. Olvad a busz, és benne én is. A hűsítő enyhe szellő is forrósággal tölti meg a levegőt. Kánikula van, de nem csak az időjárás meleg…

Eljött idén a július kettő, és a Budapest Pride is jött vele. Büszkék lehetünk, mert ma végre az egész város újra egy emberként dicsőítheti a szivárványos eszméket, miközben a kívülállókat a büszkék és ítélkezők táborára osztja.Igaz, hogy Isten Ádámot és Évát teremtette egymásnak, a huszonegyedik században nyilván Ő is belátja, hogy ez így - minden egyéb azóta kimondott törvény ellenére is - elavult. Ma már házasodni sem muszáj, sőt valljuk be elég bigottnak tűnik, ha egy férfi és nő nemű személy úgy dönt, hogy örök hűséget esküsznek egymásnak. Ezzel szemben minden a homoszexuális párnak igazán kijárna a jog, hogy kedvük szerint házasodjanak és vállaljanak  gyermeket hiszen mi sem természetesebb annál, ha egy gyereknek két apukája, két anyukája van. (Jobb esetben kettő, hiszen a manapság szintén népszerű poligám családmodellről nem is beszéltünk.)


Ezért a nemes célért nem is riadnak vissza semmilyen eszköztől. Vegyük mindjárt az egész keresztény hit megkérdőjelezését a mindenkori erkölcsi és kulturális szabályokat semmibevételét, az egész várost szivárványba öltöztetve, egy szál semmiben dorbézolva. A házasságért, az igaz szerelemért, szabadságért úgy tüntethetünk a leghitelesebben, ha részegen, polgárpukkasztó öltözetben mutogatjuk magunkat. Mindenkit elfogadunk, akik minket elfogad, aki meg nem hajlandó ajnározva közénk állni legjobb, ha olyan jelzőkkel címkézzük fel őket, mint “fasiszta”, “homofób”, “bigott” és más ehhez hasonló gyöngyszemek.


“Régóta álmodozunk már egy olyan világról…” -mondják- “ahol a bi -és homoszexuális, leszbikus, transzfesztita stb. emberek harmonikusan élhetnek a Földön a többiekkel, mint egy szép nagy család.” (Természetesen miután elhallgattattuk a keresztényeket és a konzervatívokat. -teszem hozzá).

Manapság az egyenlőség mindenkit megillet. Mindenkit, aki elfogadja az “egyenlőséget”…(Fotók: Budapest Pride, Origo)

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.