Autók és kávé - 2016 október

Autók és kávé - miről is van szó?
Old- és youngtimerek kevésbé ritka sportautók tulajdonosai gyűlnek össze, hogy -az "autóbuzériában" szenvedő érdeklődők nyálcsorgatása közben- beszélgessenek és kávézgassanak. Szocik, arisztokraták és gyerek korunk kedvencei sorakoznak egymás mellett a Kincsem Park karámjában.


Az esemény Amerikából, azon belül is Kaliforniából, egy maroknyi “benzinvérű” jó barát közös reggeli kávézásából indult. Ők sem gondolták, hogy jó szokásukat Isten nem hogy csak megtartja majd - ahogy mondani szokás -, de egész Európát is meghódítja majd, beleértve olyan nagyvárosokat, mint Dublin, Párizs, és Budapest.

Hol a kávé? Az elnevezés arra engedne következtetni, hogy a kávé is legalább annyira központi és elérhető akár az autók, de amíg az esemény ingyenes és az autókban addig és olyan szinten merülhetsz el ameddig akarsz, (és a tulajdonos sem bánja) addig a kávé elrejtve lapul az épület aulájában egy büfében ahol arany áron lehet csak hozza jutni.

Apáink “rémei” a szocialista autó ipar “remekei”, mint a Trabant, és Skoda, mai napig kedvelt hobbi autók, melyek nem hiányozhatnak egy ilyen rendezvényről. Persze a nyugati verdák már nagyobb számban szerepeltek a palettán. Lehet, mi nem vagyunk Kalifornia, de mutatóban nálunk is akadt egy szép Ferrari.

Békalámpás Opel 
A találkozó megrendezését a Kultmobil vállalta magára, a következő alkalom időpontjáról, résztvevőknek fontos részletekről továbbá ezen a linken olvashatsz.Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.