Prison Break S5E4 - Micheal szabad, Kellerman halott

Akárhányszor eszembe jut, jókat derülök rajta. Ha rossz a kedved ne taposolj, inkább nézd meg a Prison Break új évadát!


Micheal újra szökésben

Maga a szökés jóval puritánabb módon ment végbe, mint az első vagy az utolsó, a negyedik évadban. Itt a kulcsfontosságú eszköz nem egy padból kiszedett csavarhúzó, hanem egyenruhából kitépett szálakból összefűzött fonal, egy kanál és egy cső. - Bomba biztos eszköznek tűnik… Aki nem látta az új részeket, de emlékszik még a Sona-ra az már kb el tudja képzelni miről beszélek, és ami azt illeti ekkora rutinnal Micheal-nek sem jelentett kihívást. Különösen, mivel kiderült, hogy az utóbbbi 7 évet is egy bizonyos Poseidon nevű fantom szolgálatában töltötte különböző országokban fontos emberek szöktetésével. Az előző részben elhangzottak alapján legalább 3 ilyen szökése volt, és éppen most telt be nála a pohár. Szerintem mind meg tudjuk érteni.


Testvéri szeretet

Ezen a ponton érdemes elgondolkozni rajta, hogy biztosan fontos volt-e a nagytestvér szerepe ebben az epizódban, mert nekem úgy tűnik, mintha csak lefoglalták volna, amíg a főbb események rendben lezajlanak. A mód, amivel Lincoln megszerezte a börtön kulcsait nagyon bravúros és a tic-tac - és rágó függő kisfiú miatt aranyos is volt, csak elképesztően logikátlan és teljességgel felesleges. Már ezirányú működése megkezdésekor fogtam a fejem és talán ott adtam fel komolyan venni az egészet, amikor Lincoln testvér kaszkadőröket meghazudtoló bátorsággal bukfencezett menedékbe egy tőle legalább tíz méterrel arrébb becsapodó bomba elől. (További vicces jelenet leírást az utolsó bekezdésben találsz.) Ezután egy tipikus prison break-szerű (és igen a sorozat nevét fogom ezentúl melléknévként használni) csellel elszedte a kulcsokat a halott börtönőrtől (?) aztán futott vissza az Ogygia -ba - ahelyett, hogy némi időt megspórolva egyszerűen leverte volna azt az ősrégi lakatot bármivel, amit talál ha már mindenképpen ez a szándéka. Hiszen egy BÖRTÖNBEN volt a jó ég áldja meg!...


Lincoln elszántságához és fizikai erejéhez nem férhet kétség, de az előbbi példánál mi sem bizonyítja jobban, hogy a gondolkozás sosem volt az erőssége. Igazából valamelyest örültem is annak, hogy nem kezdte el lakatosként is kipróbálni magát, mert akkor talán egy halott testvérrel is több lenne, még ha a karakterek módszeres kiírásának e fejezetében az írók nem merítették volna ki lehetőségeiket Kellermannal kegyetlen lemészárlásával. Erről később.


Szóval, mint mondtam Lincoln bármire képes az öccséért, hiszen annyira szereti, hogy az már megható ostobasággal párosul, hiszen a köztük lévő kapcsolat jellegét is fennhangon hirdeti minden jött- ment terrorista vezér füle hallatára is, aki kést szorít a rég nem látott öccse torkához. Bevallom, nekem nem lett volna akkor hitem egy ilyen helyzetben, hogy ezt az infót rábízzam egy őrült gyilkosra. Csodálattal adózom előtte, hogy neki volt, na.


Micheal szabad

Ramal, Micheal barátjának gyors közbelépésének köszönhetően nem sokkal ezután megkezdte utazását imádott Allah-ja felé, a csapat pedig fedezékbe vonult megünnepelni, hogy még mindig élnek. Ám nem sokáig lehetett jókedvük, hiszen kiderül, hogy a vezér halálával még nem ért véget a móka, sőt ami azt illeti csak most kezdődik. A hívek nem értékelték nagyra, hogy megszabadították őket a már-már istenített Ramal-tól. Ennek a résznek a fontossága is megkérdőjelezhetetlen, - hiszen, mint már párszor megtanulhattuk - a börtönből való kijutás csak a kezdet. Innentől kell valahogy boldogulni, szabadnak maradni azáltal, hogy túljárunk az üldözőink eszén. No igen, csak hogy Jemenben a hatóságoknak kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy néhány köztörvényes fogoly után rohangáljanak (ezalól Micheal elvileg kivételt jelent) ezt a feladatot ezúttal a fanatikus fegyveres lakosságra bízták rá. Ami az eszüket illeti nem lehetne nehéz kicselezni őket, (egyenként) de ilyen egységes csőcseléken keresztül vágni. Hát.. Innen kívánok nekik sok sikert! Izgalommal várjuk a jövő szerdát!
Kellerman, mint átlagember

A kedvenc ex-titkos ügynökünk visszatérése kézenfekvőnek tűnt, mivel az új mini-sorozatba többnyire csak a kevésbé ismert színészeket tudták visszacsábítani. Kellerman múltja nagyon messzire nyúlik vissza, ezért nem sorolom fel mi minden történt vele az első évad óta, amikor még a Cég és Caroline Raynolds elnöknő testőreként ritkította a népet. A negyedik évad befejezésével azonban joggal lehetett feltételezni, hogy sokra vitte a politikában, hiszen akkoriban valami szenátori kinevezést rebegtettek. Mivel a Prison Break világában egy több, mint 12 szeres gyilkost csak úgy szabad lábra helyezhetnek meg sem kérdezem, hogy került Kellerman egyszeriben a külügyhöz. Ohh talán, mert így volt kézenfekvő? Hm.


Ám még a karrierétől elvonatkoztatva is van hol belekötni a karakter életének alakulásába. Hét év alatt ugyan simán belefér, hogy talán megnősült (?) és nemzett egy kislányt, és el is vált… oké. Azonban én egy Cindy nevű nőnél kicsit többet néztem ki belőle. Egy olyan okos és sokat látott ember, mint Kellerman vajon beérte volna egy Cindy nevű nővel? Vagy csak nekem jelent a Cindy valami szőke buta nőt? Ennél már szerintem csak a Kelly a Sandy, Milly vagy valami hasonló lett volna jobb. Valószínűleg rajtam kívül senki nem akadt fenn ezen a z apróságon, de ez a Cindy úgy hangzik, mintha az írók két sőr között azon tűnődtek volna, hogy ki legyen Kellerman exe és akkor meglátták a pultos lány névtábláját… Hát ennyit erről.

Sarah férje

Az exek után jöjjenek a jelenlegi férjek. Ha az elején tippelnem kellett volna vajon mi lesz a Jacob-Sarah-Micheal háromszög vége, körülbelül három lehetőséget valószínűsítettem volna: 

- Jacob meghal (milyen szép gesztus lenne tőle)
- Micheal gonosz lett, ezért Sarah Jacobbal marad (a második rész után akár még ez is elképzelhető lett volna)
- Jacob áll át a rossz oldalra (ha nincs máris ott)

Melyik nyert? Jelenlegi állás szerint a harmadik opció látszik valószínűnek, ugyanis T-bag a rész végén szerencsésen (hozzá képest is meglepően hatásos inkognítóban) levideózta, ahogy Jacob az ötödik évadban mindenki félelemben tartó fegyveres párossal társalog, akik négy résszel korábban lábon lőtték. Vajon az, hogy a barátjuk majdnem elvérzett benne volt a terveikben, vagy a múlt századból érkezett szőkeség improvizált? Talán ez is Poseidon parancsa volt?  Ki tudja... 
Micheal és Jacob ingázása a jó és a rossz oldal között igazi Prison Break húzás. A következő részben talán megint Micheal lesz "gonosz"...


Vicces jelenetek 

A Kellerman és T-bag páros 4 évig soha semmilyen jelenetben nem szerepelt együtt - már csak ezért is nagyon érdekes volt látni e két (számomra legkedvesebb) karatkert. T-bag hozta a formáját a kelbimbós beszólásokkal, és Kellerman grimaszai is okoztak kellemes perceket. Ezt a jelenetet örökre a szívembe zártam. Az egésznek az ismét előkerülő fegyveresek vetettek véget, akik eddigi tapasztalataim alapján szeretnek mellékszereplőkre lövöldözni, hiszen egy fő karaktert sem bántottak még. Nyilvánvalóan T-bag lehetett a célpontjuk, de hogy miértbántotta a szemüket a működése? Ki tudja? De az alabamai gyerek gyilkos segély hívása alatt produkált hangja… hát nem volt hétköznapi.


És hogy ne csak egy poént emeljek ki a halmazból ott volt még Ja is - Micheal kis ázsiai narkós cellatársa. Rajta kívül vajon még kinek jutott volna eszébe a börtönből való menekólés közben megállni, hogy gyümölccsel tömje a fejét, ami az útjába került? Hát nem sokunknak. Ettől volt vicces…

Az új évad ötödik részében részünk lehetett kellemesen bizsergető izgalomban, logikátlan ugyanakkor mulatságos “akciókban” drámákban, és gyászban is. Alig várjuk a jövőhetet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.