Prison Break S5E5 - Élve eltemetés és egyéb finomságok

A szökés csak a kezdet- mint tudjuk - az igazi megmérettetés a külvilágban zajlik. Az 5. évad felénél az alkotók lazítottak a tempón. 


Fény derül a múltra

Miután Lincoln-ból kitör a Burrows-virtus, Micheal véget vet a négy részen keresztül tartó találgatásnak és elmeséli, milyen mennydörgő sorscsapás juttatta őket Jemenbe a polgárháború kellős közepén.

Kiderül, hogy amikor mi, gyanútlan Prison Break rajongók (és a nekünk áldozatul eső barátaink, akik kénytelenek nézni a sorozatot ha beszélni akarnak velünk) a negyedik évad végén azt hittük, hogy a történetnek vége, nagyot tévedtünk. El sem tudtam képzelni, hogy fűzték tovább a tökéletesen lezárt történet fonalát, de ez a rejtély is megoldódott. Kiderült, hogy Kellerman, mindannyiuk megmentője nem volt jogosult teljes felmentést adni a csapatnak. Kérdem én: ezt ő vajon annak idején nem tudta? Kétlem, hogy lett volna értelme őket szándékosan átverni, de mindegy.

A Cég és a Tábornok legyőzése után Micheal egy újabb "fantom" gonosz igájába hajtotta a fejét, aki nem más, mint a sokat emlegetett rejtélyes Poseidon.


Ezen a ponton az a félelmem támadt, hogy:
1.- A 9 rész alatt nem csak a börtönből szöktek meg, majd Jement elhagyva végre újra egyesítették A CSALÁDOT, hanem még Poseidon-t is legyőzik
2.- Nem győzik le Poseidon-t hanem rendelnek még egy évadot a Szökésből, ahol talán egy újabb börtön is szóba jön majd valamelyik egzotikus országban...


Az egyetlen kérdés, amire vártam ugyan a választ, de nem kaptam meg, hogy: miért most? Michael hét évig kerülte a családját, mert "muszáj" volt, most azonban mindenféle kódolt üzenetet küldött neki. Ki finanszírozta T-bag robot kezét és miért? 
A miértből ismét van rengeteg, remélem a válasz is hamarosan érkezik. 


Újabb vicces jelenetek

Az ötödik évad ötödik része nem volt más csak egy nagy adag töltelék. A nem-is-mindig-izgalmas menekülés közepette azonban akadt néhány újabb prison-break-szerű jelenet.

Az én kedvencem ezek között talán az volt, amikor a testvérek kieszelték, hogy egy zsák liszt (vagy mi) segítségével és leszegett fejjel könnyedén elvegyülhetnek az "ISIL" katonái közé. Nem próbáltam még, de valahogy az a sejtésem, hogy egy rekesz vagy zsák liszt fej mellé helyezésével nem leszek azonnal hithű muzulmán férfi.
Lehet, hogy majd letesztelem.

Ennél is hihetetlenebb volt talán, amikor kiderült, hogy a jemeni börtöntöltelék koreai Queen-rajongók akár 95%-os alkoholtól sem múlnak ki, bármennyit is nyelnek belőle. Ja tüzes csapdáján már kevésbé nevethettünk..


Elbúcsúztunk Sid-től

A Prison Break folytatásában talán a legrosszabb az, hogy borzasztóan kiszámítható. Micheal csapatában mint máskor, most is megvolt a "legjobb barát" szerepe, és a gyámoltalan szerencsétlené is, akitől máris elbúcsúzhattunk.

A legjobb barát szerepe ezúttal nem Sucre-ra esett, akit mellesleg egyetlen egyszer láttunk az évad során, bár nagyon beharangozták, hogy szerepelni fog. Reméljük, nem a reptéri jelenet volt az utolsó.


Sarah drámája is folytatódik

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a sorozat hanyatlását jelzi a tény is, hogy zsebes ezúttal abszolút a jó oldalon áll. Egyedül Kellermannak kevert le egyet, mert őt nem mentette fel, de a többiekre úgy tűnik kicsit sem pipás. Sarah-val egész összemelegedtek.

A dolgok jelenlegi állása szerint Micheal ex felesége (?) vagy csak jelentősen elpuhult, vagy már mindent elfelejtett a rázós helyzetekről, amit az utóbbi években megtanult, Mindenesetre az új férj sorsa meglehetősen lassan és bénán alakulgat.
Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.