Ezt tartsd észben idén nyáron - az utazástervezés 5 szabálya

Mielőtt elindulnál, hogy megírd életed legújabb fejezetét, pakold el útravalóul az utazástervezés 5 legfontosabb szabályát is.
Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom!1. Válassz Neked megfelelő úti célt


Azért, mert a barátaid mind tengerpartos lábszelfikkel tömik az Instagram és Facebook hírfolyamodat, neked nem muszáj ilyen jellegű helyet választanod a nyaraláshoz. Az utazás mindenképpen élmény, és hiszem, hogy bárhová mész élményekkel gazdagabban térsz majd vissza, de ha Téged egy városnézés vagy akár hegyi túra jobban kikapcsol ne légy ebben megalkuvó. Úgy gondolom, hogy a legtöbben (akik még nem nyertük meg a lottó 5-öst) nincs végtelen mennyiségű vesztegetni való anyagi forrásunk és időnk.
Döntsd Te az úti célod felől.  
2. Válassz megfelelő útitársat


Az útitárs kérdésének alapos megfontolása legalább annyira elengedhetetlen, mint az utazás módjának, vagy a szállásnak kiválasztása. Egy útitárs megédesítheti igazi élményé teheti, ugyanakkor rettenetesen megkeserítheti utazásunkat. Lehetőleg olyan személyt válasszunk, akivel nagyjából egyek a céljaink, hasonló az ízlésünk- vagy legalábbis tudunk számunkra elfogadható kompromisszumot kötni. Mélyen nézzünk magunkba a választás előtt, de ha úgy esik a dolog ne féljünk egyedül elindulni.3. Legyen nálad több pénz, mint amire szükséged lehet


Talán nem is kell nagyon magyaráznom, hogy milyen helyzetek adódhatnak, ha az ember fillérre pontosan kiszámolja a költségeit egy utazás során. Lehetséges, hogy a reptéri busz hazafelé többe kerül, mint amennyid maradt, vagy mégiscsak ellenállhatatlanul vonzz egy múzeum ahová nem akartál bemenni, esetleg kénytelen lennél beülni egy kávézóba, amíg eláll az eső? Könnyen meglehet. Egy szó, mint száz vigyél másfélszer annyi zsebpénzt, mint amire szükséged lehet.4. Utazz jó időben


Nem úgy értem, hogy feltétlenül nyáron kell utazni, csak próbáld meg elkerülni a peches helyzeteket. Ha olcsón utaznál válaszd inkább az elő-vagy utószezont az adott desztinációban, ne menj többségében muzulmán vallású városokba ramadán idején gasztro túrára és a többit. Tudakozódj a helyi szokásokról és fő időszakokról és csak annyi kellemetlenség vállalj be, ami nem rontja el a kikapcsolódásodat.
5. Pakolj kevés holmit


Én is gyakran estem abba a hibába, hogy több váltásruhát cipeltem egy városnézésre, mint amennyit egyáltalán elővettem. Egy városnézés során úgysem találkozol kétszer ugyanazokkal az emberekkel, tehát teljesen mindegy, ha végig ugyanaz a nadrág van rajtad. A lényeg, hogy nem kell a kisestélyi és nem munkába mész minden nap veheted kicsit lazábbra. A bőröndödet hazafelé úgyis megtölti majd a szuvenírek armadája.
Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.