Jésus, de Nazareth à Jérusalem - Októberi premier!A La legend du Roi Arthur után kicsit zavarban voltam, amiért egyetlen készülőfélben lévő musicalről sem tudtam beszámolni. Megannyi oldalt és fórumot böngésztem végig, mire hosszas kutatás után Pascal Obispo zeneszerző Facebook oldalán végre rátaláltam a Jésus, de Nazareth á Jérusalem (Jézus Názárettől Jeruzsálemig) c. musicalre.

A három eddig megjelent videóklip alapján majdnem biztosak lehetünk benne, hogy nem egy újabb "Jézus Krisztus szupersztár" - szerű gyöngyszemet kapunk, az viszont még kétséges, hogy az alkotók milyen plusz gondolatokkal töltötték meg Jézus történetét.


Szereplők

A musicalben megjelenő arcok közül csupán egyetlen egy visszatérőt fedezhetünk fel Ponce Pilate (Poncius Pilátus) személyében, aki nem más, mint az Adame et Eve - La second chance és a Mozart L'Opera Rock-ból ismert Solal! A rekedtes hangú énekes hivatalosan alig néhány hónapja csatlakozott a "troupe"-hoz.

A tanítványok közül csupán hárman jutottak nagyobb szerephez: Jean, Pierre és Judas (János, Péter és Júdás) és természetesen Marie Madeleine (Mária Magdolna) sem maradhatott ki az új darabból.

Jézus szerepében egy keresztény családból származó libanoni énekest, Mike Massy-t fogjuk látni, aki bevallása szerint a Megváltó igazi arcát szeretné bemutatni a darabban.

Mária szerepével kapcsolatban azonban kissé meglepő döntés született. A 33 éves Jézus édesanyját egy most 27 éves nő, Anne Sila fogja alakítja majd. Anne néhány éve debütált a francia nagyközönség előtt a Voice-ban, ahol nem csak (valóban) gyönyörű hangjával, de különös frizurájával (illetve annak hiányával) is kitűnt ellenfelei közül.

A történet

A  musical Youtube csatornáján megjelent interjúkból, és hivatalos honlap leírásából kiderül, hogy az új produkció nem csupán Jézus történetének újabb feldolgozása lesz, inkább egy fajta keresése annak, ki is volt Krisztus valójában.
Az alap koncepció szerint Jézus egy olyan korban érkezett, amikor nagy volt a nyomorúság és erőszak a világunkban, ő pedig elhozta a békét.

A kérdés már csak az: milyen megközelítésből vizsgálják majd Jézus munkásságát és milyen békét keresnek a musical megálmodói?
Napjainkban ugyanis a béke nem feltétlen az Isten törvényei szerinti szeretetteljes állapotot jelenti, az emberek sokkal inkább a szélsőséges tolerancia eszméjét kergetik, aminek azonban semmi köze Jézus munkájához.

Éppen ezért az eddig hallottak adnak okot aggodalomra, még annak tekintetében is, hogy az eddig hallott dalok szövegében semmi kivetnivaló nincs.

Premier

Az október 17-én megjelenő musicalre már csak novemberi dátumra kaphatók jegyek, azoknak viszont, akik (velem együtt) a kanapéjuk kényelméből élveznék az előadást valószínűleg sokat kell várniuk a jó minőségű felvételekre.

Eddig megjelent klipek:


Dalszövegfordításért KATTINTS IDE! 
(Képek forrása: http://www.jesus-lespectacle.com, @PascalObispoOfficiel)

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.