Keira Cass - (Párválasztó 2) - Az Elit

A Párválasztó folytatása újabb izgalmakat és még több tini-lányos dilemmát tartogat.  Fülszöveg: 

A ​PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." – Publishers Weekly


Értékelés:
(spoiler)

A Párválasztó második része az Elit tartalma tökéletesen összefoglalható három szóban: hiszti, hiszti és még több hiszti. 

A "nem tudok választani két fiú között" probléma ebben a könyvben a tetőfokára hágott, de emellett más, "morális" problémák is felvetődtek, amelyek csak tovább fokozták a feszültséget.
Az első rész alatt is volt már miért aggódnia az olvasónak, hiszen America nem mondta el a hercegnek, hogy Aspen a volt barátja palotaőr képében lépett újra színre az életében, s ha ez még nem lett volna elég, a szigorú törvények és Párválasztó szabályai ellenére is titokban randizgatott vele.

A második könyvben ugyanezt a felelőtlen mutatványt fejlesztette tökélyre a főszereplő és még azután sem hagyott fel vele, hogy a barátnőjét ugyanezért tizenöt pálca ütésre és kis híjján halálra ítélték. Csak így tovább, America! A legtaszítóbb az egészben mégiscsak az a pont volt, ahol olvasóként az ember rájön, hogy tulajdonképpen ez a lány már el is döntötte, hogy a hercegbe szerelmes, mégis talonban tartja az első barátját és csontokat dobál neki, nehogy egyedül találja magát, ha ez az egész véget ér.
Az író helyében ezen a ponton inkább megöltem volna szegény srácot, hogy ne kelljen végig néznie, ahogy America férjhez megy Maxonhoz.

Ahogy a már olyan sokat emlegetett Éhezők viadalában, a Párválasztó sorozatban is igaz, hogy a történet előrehaladtával a főhős személyisége egyre bosszantóbbá válik. Az igazság iránti elkötelezettsége többször hisztériába hajlik, ami egyébként egy tizenhétéves lány esetében még megbocsátható lenne. A pohár azonban ott kezdett betelni, amikor Marlee pellengérre állítása után a királyné még majdnem, hogy meg is dícsérte, amiért ország világ előtt jelenetet rendezett és kvázi fellázadt annak a királyi családnak a döntése ellen, amihez csatlakozni készült.

Az értelmetlen duzzogása Maxonra pedig végre meghozta a negatív gyümölcsét: Krisst. America féltékenysége érthető, hiszen eddig egy tűt sem kellett keresztbe tennie senkiért, azonban felettébb idegesítő is. Hogy nem gondolta, hogy a hercegnek azért csak elege lesz egy ponton és elkezd más után nézni, különösen, mivel ezt megteheti?

Mindezek mellett persze nem mondom, hogy egy kicsit sem drukkoltam/drukkolok neki, hogy elnyerje a herecegnéi címet, amit meg sem érdemel, de biztos, hogy úgyis meg fog kapni.

A kötet végére kezdtem úgy érezni, hogy talán csak lesz valaki ebből a hisztis lányból és végre rájön, hogy nem ő a világ közepe. Nem húzhatja a döntéseit a végtelenségig és igenis tennie kell a céljai eléréséért.

Kiváncsian várom a folytatást és hogy milyen irányban változik tovább a főhős személyisége, valamint a megoldást, amivel az írónő kihúzza Americát ebből a rendkívül súlyosnak tűnő slamsztikából. 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.