3 szuper európai úticél, ha télen sem tudsz otthon maradni

Ha Neked is inkább menekülni támadt kedved a szeretet ünnepét/szilvesztert övező őrületből, válogass gyönyörű úti célok közül, ahol akár aktív pihenéssel is töltheted a szabadságod!


Utazni nem csak nyáron érdemes. A karácsonyi szezonban is egyre többen választják a kikapcsolódás e formáját, hiszen ünnepelni nem csak egy módon lehet. Ha ebben az időszakban utazol, számos előnnyel is számolhatsz: elkerülöd a főszezonnal járó tömeget és elképesztően magas árakat, ráadásul a többiekkel ellentétben Te nem szarkalábas szemekkel és kizsigerelve vágsz neki az új évnek!


Salzburg

Az ausztriai kisváros nem véletlenül vált, a "romantica strasse" állomása. A Muzsika hangja és Mozart által is híressé lett ékszerdoboz talán nem a legolcsóbb úti cél, de kétségtelenül az egyik legszebb. Ideális hely az üdülni vágyóknak és aktív pihenőknek egyaránt, hiszen a friss levegő és megannyi programlehetőség is garantált. Itt létünk alatt érdemes ellátogatni a közelben fekvő bájos falucskába, Hallstatt-ba is. 

Hallstattról bővebben ITT olvashatsz.
Bergen


Az észak-norvég halászfalucska máig nem a leghétköznapibb úti cél hazánkban, még ha néhány éve Budapestről könnyen (és aránylag jó áron) megközelíthető a Wizz Air fapados járataival.  A fjordokkal övezett, színes házakkal tűzdelt hely varázsa betekintést nyújt, milyen is az igazi skandináv életérzés. A hatást csak erősíti, hogy télen csökken a napos órák száma, egy nagy előnye mégis van: kis szerencsével láthatjuk az északi fényt! 
  
Neuswanstein kastély - Füssen


A mindenki által jól ismert "Hófehérke kastélyként is emlegetett" Neuswanstein megunhatatlan és kastély, és/vagy Disney rajongók számára kötelező!  

A kastélyról és megközelítésről ITT olvashatsz bővebben! 

+1 - Izland


Ha még mindig tanácstalan vagy (és kicsit vastagabb pénztárcával rendelkezel) mindenképp vedd számításba Izlandot is! Ennél északabbra már csupán Grönlandra menekülhetnél és utazásod alatt ezt nagy eséllyel át is érzed majd. A gleccserek és főképp a jég hazájában semmi sem ugyanaz, mint amit megszoktál, ezért tökéletes célpont, ha környezet változásra vágysz.

Ha Izland mellett döntesz jó, ha előre tájékozódsz a fakultatív program lehetőségekről (sőt, helyet is foglalsz) és felkészülsz a rendkívül szeles, hideg időjárásra! 
(Képek forrása: urlaubstracker.de, http://foundtheworld.com, ski safari)

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.