Bal oldal: Már csak a hangulatkeltés és lázítás maradt


Konrád György után már az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja is Orbán Viktor fizikai megsemmisítésére utalgat - nem is túl finoman. 

A minden normán és józan észen gátlástalanul keresztül hatoló és terjedő liberalizmus egyébként is kezd egyre fárasztóbb lenni, de amikor a nagy ideológia támogatói erőszakkal fenyegetnek, már több, mint felháborító. Érthető, hogy a választások közeledtével szorul a hurok és hát az "támogatók" felé is el kell számolni valahogy, ha már téynleges győzelmet nem tudnak felmutatni, de tényleg már csak a lázítás és erőszak maradt? Hova vezet a verbális agresszió és ezek a kijelentések miért maradhatnak megtorlatlanul, miközben a kormány közeli sajtó egy-egy megnyilvánulásába gyakran csupán belemagyarázott rasszizmus, gyűlölet és intoleranciát keményen megfizettetik.

A fenyegetőzés, k***a anyázás, gyalázkodás, rosszhír keltés és társai már régóta velős részét képezi a baloldali politikának és politikai "érvelésnek", ebben semmi megdöbbentő nincs. A ma zajló néplázítás azonban nagyon emlékeztet egy korábbi történelmi korszakra, amikor is e remek emberek elődei a SZABADSÁG, EGYENLŐSÉG, TESTVÉRISÉG és népuralom nevében felkelést szítottak és mind az ancien regime végét, mind a magántulajdon megszüntetését követelték. Mikor és hogy is volt ez kedves #nincselégszabadidőnk”, #túlsoktörténelmettanulunk túlterhelt, de tüntikézni minden körülmények között képes diákok? Látszik, hogy a XVI. Lajos lehullott fejének képe élénken él az emlékezetetkben, de ha veszitek a fáradtságot és tovább lapoztok a tankönyvben még az is kiderülhet, hogy a királygyilkosok sem menekülhettek sokáig a sorsuk elől....


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.