Most jöttem Veszprémből! - Rövid élménybeszámoló a királynék városából

Akár belföldről akár külföldről van szó, nagyon nehéz jó úti célt választani, ha két olyan ember kerül össze, akik nagyon mást várnak egy utazástól. Amikor a "királynék városa" terítékre került még nem is sejtettük micsoda kis ékszeres dobozba nyúltunk bele. 


Állatkert

Éppen május 2.-a volt és a legkevésbé sem bántam, hogy nem egy nappal korábban - feltehetően a legnagyobb tömegben közepére - érkeztünk. Hétköznap délelőtt lévén, csupán néhány másik látogató bolyongott arrafelé,. Az már annál inkább zavart, hogy állattal is viszonylag ilyen gyakran találkoztunk.

Az állatoknak biztosan jó, hogy megvan a lehetőség eltűnni a hatalmas kifutók, a kerítésektől távol eső zeg-zugaiban, de látogatóként így az -egyébként 3000 forintos - felnőtt belépő miben léte is átértelmeződik. A belépőt nem azért váltja meg az ember, hogy állatokat lásson, inkább egy lehetőséget vásárol magának, hogy HA a csillagok állása is lehetővé teszi, elég türelemmel és kitartással TALÁN összefut egyel -kettővel. Ilyen formában azonban inkább nevezném a helyet szafarinak, mint állatkertnek, de persze ez már csupán részlet kérdés.  

Még az olyan egyszerű kis állatok, mint a tevék, őzek és antilopok is magasról tesznek a látogatókra, de egy kis ZOOcsemegével viszonylag könnyen meggyőzhetőek, hogy változtassanak a hozzáállásukon.Várnegyed 

A képen látottakhoz képest a vár és az onnan elénk táruló kilátás meglepően nagy élményt nyújtott. Eredetileg az autóbusz állomás felől terveztünk felmenni, de végül úgy alakult, hogy rögtön nekivágtunk a Benedek-hegynek.

Nem szeretnék Wikipédia szerű bejegyzést írni, hiszen aki a látnivalókra és a hely történelmére kíváncsi a teljesség igényével egyébként is jobban jár, ha "felüti" a Google-t, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy méltassam a város sokszínűségét.

Mint mondtam, alapvetően nem könnyű olyan helyet találni, amit egy vérbeli természet járó és kultúrlény egyszerre tud élvezni, de Veszprémben mindkettőt megtaláltuk. A hiányérzetet keltő állatkerti program és városnézés itt egyben tökéletes egész napos elfoglaltságot tud nyújtani mindenki számára, így ha nyáron csak a hétvégeken tud elszabadulni az ember, akkor is megéri ide látogatni.
Na de meséljenek a képek, amelyek itt és Instagram galériában is megtalálhatók (folyamatos feltöltés alatt!).


T. G. Adrienn (@t.g.adrienn) által megosztott bejegyzés,


T. G. Adrienn (@t.g.adrienn) által megosztott bejegyzés,


T. G. Adrienn (@t.g.adrienn) által megosztott bejegyzés,

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.