Így éld túl a várakozást - Íme 4 kipróbált módszer az őrület ellen

Ha egy laptopra vágysz, úton-útfélen laptop akciók hirdetései vigyorognak vissza rád, ha epekedve várod a nagy őt, akkor persze, hogy amerre nézel szerelmespárok kereszttüzébe kerülsz. Ilyen helyzetekre nincs igazán jó ellenszer, de létezik néhány módszer, amivel életed idegölő szakaszát a magad javára fordítsd.Borzasztó rossz várakozó vagyok. Türelmetlen és követelőző, ráadásul meglepően könnyen esek kétségbe és hitetem el magammal, hogy az amire vágyom egy különös és személyes átoknak köszönhetően nekem márpedig valószínűleg SOHA NEM ADATIK MEG. Ennél fogva még görcsösebben vágyom rá, mély depresszióba esem hetekre és nincs az a vigasztaló szó, ami kirángatna ebből.
Azonban amikor a gödör legalján végre nálam is bekapcsol az a bizonyos beépített túlélési ösztön, kitalálom hogyan tehetném - ha nem is csodálatossá - de valamivel könnyebbé a saját életemet.

Mostani bejegyzésemet ezeknek szentelem, s amellett, hogy természetesen nem minden élethelyzetben alkalmazhatók, remélem lesz, akinek javára válik.
Vágjunk is bele!


Kezdj új hobbiba


Nekem ezzel kapcsolatban mindig is könnyű dolgom volt, - hiszen ahogy korábban írtam is - borzasztó sok minden érdekel, és szerintem a legtöbbünk életében van olyan szenvedély, amire idő, vagy még inkább elköteleződés hiányában kevés energiát fordított. Ha van ilyen, hát itt az idő belevágni, ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, mert abban száz százalékig biztos vagyok, hogy kivétel nélkül mindenkinek vannak gyenge pontjai/hiányosságai az életben.

Amikor férjhez mentem körülbelül háromféle ételt tudtam elkészíteni, sütés terén pedig csak a kókuszgolyóig jutottam. Valljuk be ez nem sok, viszont nagyon kevés és hosszú távon ugyanazt enni, elég unalmas is. Azt az időt, amit a számítógép előtt mások Facebook fotóinak nézegetésével és álmodozásával (és őszintén bevallom: irigykedéssel) töltöttem, fordíthattam volna új képességek elsajátítására is, vagy elmehettem volna futni, táncolni, ami egy kicsit eltereli a figyelmem és boldoggá is tett volna. 


Tudatosan készülj rá

Bármiről is legyen szó, akár tényleg laptop vételről, új élethelyzetről szinte mindig van olyasmi, amit előre megtehetsz. Hogy egy kicsit visszapillantsunk az előbbi ponthoz, a társkeresés előtt álló fiataloknak (fiúknak és lányoknak egyaránt) a konyhaművészet elsajátítása borzasztó hasznos lehet, hiszen mekkora jó pont, ha már az első randevúk alkalmával lenyűgözheted a másikat egy házi süteménnyel vagy a világ legfinomabb pörköltjével?
Ha pedig az egyetem/főiskola végén alig várod, hogy munkába állj és elköltözz otthonról, nem árt ha előre tájékozódsz a munkaerőpiac helyzetéről és még az első pályázat előtt körvonalazódik benned, hogy pontosan mit szeretnél, merre indulnál, hogy néz ki egy jó önéletrajz és milyen képességek elsajátítására lesz még szükséged ahhoz, hogy olyan munkát kapj, amilyenre vágysz.


Legyenek független céljaid

Előbb-utóbb azért a legtöbben szeretnénk házastársat, gyerekeket, várjuk, hogy visszajelezzenek álmaink munkahelyéről, de mi lesz addig? Szerintem fontos, hogy ne tegyünk fel mindent egy lapra és akár a magánéletről, akár a munkáról legyen szó, legyen az életünknek egy másik vonala, ami a vágyott dologtól teljesen független. Nagyon bagatell példák, de most mégis ezekkel jövök, csak hogy érthető legyen miről beszélek: sem a nagy Ő, sem a nagy karrier nem feltétele annak, hogy megtanulj angolul, vagy felépítsd a saját "énmárkádat" az online térben. Lehet, hogy idő közben mégis sikerül megvenned a régen vágyott új laptopot, lehet hogy nem, de ez nincs befolyással arra, hogy mondjuk sikereket érj el mondjuk a sportban, vagy fogyókúrában, amitől máris jobban érezheted magad.

Készíts "bakancslistákat"

Ez olyasmi, mint egy bakancslista azzal a különbséggel, hogy ezeket mondjuk a házasságig, a munkába állásig, az első gyerek megszületéséig, stb. szeretnéd végrehajtani. Hogy megint egy személyes példával hozakodjam elő: se kutyám, se macskám nem volt, amikor 24 évesen nekiindultam Franciaországnak egy évre, és őszintén kétlem, hogy egy komoly kapcsolat mellett elmentem volna, pedig valószínű, hogy mai napig bánnám, ha nem ugrottam volna fejest a kalandokba. Lehet, hogy számodra mindez azt jelenti, hogy ráfekszel a tanulásra és megszerzed a diplomát, részt veszel valamilyen missziós vagy önkéntes programban, pályakezdőként bevállalsz egy ingyenes gyakornoki munkát tapasztalatszerzés gyanánt, vagy lehúzol egy nyarat valahol, hogy összegyűjtsd a pénzt álmaid autójára.

Bármit is választasz, nagyon jó lesz ezekre az élményekre később is visszaemlékezni és biztos lesz egy-két jó sztorid!


Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fenti pontok mindegyike "csupán" személyes tapasztalat és véletlenül sem a Szentírás.
További tippeket, kiegészítéseket vagy éppen ellenvéleményeket is örömmel várok kommentben!
Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.