Regény a föld utolsó napjairól - Az ítélet

A "Bárány haragjának" nevezett nagy földrengés után mindenki a szeretteit keresi a romok között. Ez alól Rayford és Buck sem jelentenek kivételt, s utóbbi dolgát nehezíti, hogy az idő mellett Nicolae Carpathia embereivel is versenybe kell szállnia Chloe megtalálásában...
"Őexcellenciája" ugyanis (joggal) feltételezi, hogy az egykori sztár újságírónak  (saját alkalmazottjának) tudomása van Cion Ben Juda hollétéről, aki az emberek lelkéért folytatott küzdelemben komoly ellenfeleként lépett fel az interneten keresztül. Az Antikrisztus mindent megtesz, hogy a rabbi családja után őt magát is el tegye láb alól, és ehhez Chloe (ha egyáltalán még életben van) éppen kapóra jön...

A Regény a föld utolsó napjairól könyvsorozat következő fejezetének - ahogy már korábban is előfordult - ismét megtévesztő. A harmadik rész, amely Az Antikrisztus címet viseli kaphatta volna "A Bárány haragja" címet vagy tulajdonképpen bármi mást, mert az Antikrisztus ugyanúgy mellékszereplő volt, mint bármelyik másik könyvben, s Az Ítélet csakugyan megtévesztő. Igaz, a végére Hattie megmentésével jutott egy kis akció is, a x oldalas résznek több mint felét a feleségek utáni kutatás tette ki, ami rendkívül vontatottá téve a történetet.

A következő rész elolvasásához (a kíváncsiság mellett) nagy löketet adott a fülszövegben szereplő kérdés is, amely így szól: "Kicsoda Amanda?"(A leírás spoilert tartalmaz!)

A tipikusan amerikai keresztény filmekben általános tendencia, hogy túlságosan szépen alakulnak bennük az események. Ha nagy hatást kívánnak elérni, akkor általában a főszereplő gyereknek kell meghalnia, de a felnőttek történetei általában szinte irreálisan kellemes módon rendeződnek el. Ezzel szemben nagyon tetszik, hogy a Regény a föld utolsó napjairól könyvsorozat szerzői igyekeznek kíméletlenül bánni a karakterekkel és érzékeltetni, hogy az egyes csapások rájuk is hatással vannak (még ha ezek a karakterek azért többnyire nem a "kemény magból" kerülnek is ki).

Így hát egyértelművé vált, hogy mindkét feleség nem élheti túl a földrengést, de milyen érdekes csavart csempésztek az írók a történetbe! Alig várom, hogy kiderüljön milyen szerepet szánt Carpathia Amandának a tribulációs osztag csapatában! (Mert hogy a Világközösség urát valamiért ez a kis chicagoi gyülekezet ezek szerint már Cion Ben Juda felbukkanása előtt is különösen érdekelte...)
Rayford új felesége annyira halt meg és szűnt meg a történet részének lenni, amilyen gyorsan belepottyant. Ha ez az apró kis "csemege" nem édesítené meg az ember szája ízét joggal tehetnénk fel a kérdést, hogy vajon mi értelme volt az ő karakterét egyáltalán megalkotni? Hacsak nem az, hogy a halála és az emléke meggyalázása által kiváltott düh végleg Carpathia ellen fordítsa Rayfordot, aki már így is pályázik az Antikrisztus merénylője címre... 


Nos, összességében vegyes érzelmekkel lépek tovább Az Ítélettől A vesztő irányába, ahol remélem minden kérdésünkre választ kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.