A legjobb írós alkalmazások Androidra

Az emberek többsége azt hiszi az írók dolga könnyű. Leülnek a klaviatúra vagy írógép elé, erre a múzsánk megnyitja az "ihlet" csapot, amiből törvényszerűen zúdulnak ránk a kész karakterek jellemzői, a frappáns párbeszédek és persze maga a történet.

Mi tudjuk - jobb esetben - hogy erre hiába várunk, azonban nagy elődeinkkel szemben nekünk a modern technika (applikáció és program formájában) megannyi hasznos lehetőséget kínál, ami mindezt egy kicsit megkönnyítheti - ezek közül válogattam össze néhányat a teljesség igénye nélkül.Writometer

Ha hallottál már a NaNoWrimo -ról, a Writetometer működési elve sem lesz idegen számodra. Az alkalmazás, csakúgy, mint a nano a haladást rögzíti számodra. Bepötyögöd a munka címét, a szöveged tervezett hosszát, hogy mikorra szeretnél elkészülni vele és hány szót tűztél ki célul egy napra. Bejelölheted, hogy új vagy már megkezdett projektról van-e szó és utóbbi esetben beírhatod a már meglévő mennyiséget is.
Az alkalmazás az adatok alapján kiszámolja neked hány szót kell megírnod naponta ahhoz, hogy a kívánt mennyiséget a határidő végéig teljesítsd, illetve azt is, hogy a szokásos tempód szerint körülbelül mikorra érsz a végére a tervezetthez képest.

Annak, aki alig tudja rávenni magát az írásra nap, mint nap rendkívül hasznos segítség lehet a Writeometer ugyanis, az eddigi funkció mellett még igényelhetsz emlékeztetőt is, és a beépített időzítő használatával rákényszerítheted magad, hogy fél órán át - vagy amennyit beállítasz - csak az írással foglalkozz.
A Writometer - csak hogy még tovább reklámozzam - továbbá reklámok helyett inspiráló idézetekkel bombázza a felhasználóit, amivel abszolút belopta magát a szívembe.

Sajnos mire egy írónő FB oldalán értesültem e remek is appról, a Google Play áruházból nem tudtam letölteni, azonban én galád módon megkerültem a "rendszer" által nyújtott lehetőségeket és az internet rejtett bugyraiból előhalászva, saját felelősségre telepítettem a telefonomra. Bár kicsit tartottam tőle, semmilyen problémát nem okozott és remekül működik! Writer - Writerp

A Writer egy abszolút alap alkalmazás, amely nem csak az írók, de vállalkozók és bloggerek életét is egyaránt megkönnyítheti. Az app ugyanis azzal próbál jobb lenni a talán mindannyiunk telefonjába alapjáraton elérhető notepadoktól, hogy a szöveg létrehozására, tárolására több lehetőséget is kínál. A fejezeteket/ötleteket tartalmazó fájlokat mappákba rendezheted, keresgélhetsz közöttük, stb.

Ha pedig tényleg publikálásra szánt szöveget szerkesztesz jól fog jönni, hogy használhatsz kijelöléseket és formázásokat is a szövegben, az app pedig összeszámolja neked hány szót/karaktert pötyögtél le eddig.

Az applikáció nálam - egyelőre - abszolút reklámmentes. Google Documents

Ezt az egyet talán nem kell igazán részletesen bemutatnom senkinek, hiszen munkahelyen, vagy magánéletben így vagy úgy mindenki használja a Google "csomag" lehetőségeit. Azonban fontosnak tartottam megemlíteni, hogy ha eddig nem is gondoltál arra, hogy napi rendszerességgel használd, hatalmas segítséget nyújthat. 

Velem sokszor fordult elő, hogy hosszú buszozás alkalmával jött rám az írhatnék és állandóan a korábban szerkesztett szövegem járt az fejemben és mire hazaértem volna biztosan el is felejtek minden változtatást. Nem győzök hát hálát adni az égnek, hogy létezik ilyesmi!

Az imént bemutatott Writer nagyon jól tud jönni, ha új ötleted van, vagy egy kisebb szöveged, amit kifejezetten mobilon írsz. A Google dokumentum kezelője pedig a folyamatos szinkronizáló lehetőség miatt arra lehet nagyon jó, hogy felváltva szerkeszthesd a már elkezdett fejezeteidet, kéziratodat és hozzáférhess bárhol is vagy.
Writer Tools - Novel Planner, Tracker & Editor

A Writer Tools annyi funkciót sűrített magába, hogy képtelenség is lenne mindet felsorolni. Alapvetően egy tervezést segítő applikációról van szó, amelyben még akkor is össze tudsz rakni bármilyen történetet, hogy fogalmad lenne róla mit is csinálsz.

Megtervezheted benne a karaktereket - részletesen -, a fejezeteket és idővonalat is készíthetsz a cselekménynek, ami nagyon hasznos dramaturgiai szempontból. Az applikáció rengeteg dologra "rákérdez", amire lehet, hogy nem is gondoltál volna magadtól és talán meg sem álmodtad volna a történeteddel kapcsolatban.
Ezért ha szeretnéd a könyved minden egyes pici részletét egy helyen tudni digitálisan, akkor a Write-ot neked találták ki! 
Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.