Tervek és kihívások 2020-ra

7:35

Nagy elhatározások és hosszútávú irreális nagy fogadalmak - ahogy sokan mások, én is pontosan ilyen eszköztárral vártam a szilvesztert éveken keresztül. Idén azonban, mivel ez az év egyéb szempontból is különleges, más stratégiát választok...
...éves kihívások és rövid távú, elérhető konkrét célok formájában. Ironikus módon 2020-ban érnek véget a 20-as éveim, így a tapasztalaim alapján és a kis családom bővülésére való tekintettel ideje új hagyományt teremtenem. Nagy fogadalmak helyett néhány fix projekttel indulok az új évnek. Ennek a (majdnem biztos sikert ígérő) módszernek egyik előnye az elszámoltathatóság. Véletlenül sem szeretnék szemantikai értekezésekbe kezdeni, hogy egy megfoghatatlan megfogalmazású elhatározásba belemagyarázzam, hogy az bizony sikerült.

Nem szaporítom tovább a szót, esetemben 

a lista a következőképpen alakul:


Ebben az évben is szeretnék elolvasni 50 könyvet.
Nem, nem a számok vagy a Molyos plecsniért teszem. Nálam ez (és az összes többi szám is, ami a felsorolásban leirok) inkább ösztönzés. Mivel sajnos nem könyvek között szocializálodtam, az olvasást felnőtt koromra sem sikerült rendszeresebbé tennem. Mindig nagyon kevés olvasáselmény áll mögöttem, és bármennyire élvezem, amikor egy történet magába szippant, nehezen veszem rá magam, hogy belekezdjek. Egy ilyen célkitűzés már tavaly is sikerült többet olvasnom.


Végre kiolvasom a Bibliát
Kissé kínos, hogy sok évnyi kereszténység után, a könyv, amelyre folyton hivatkozom és a hitem alapja, sok része még ismeretlen előttem. Kaptam egy betartható éves tematikus tervet, ami megkönnyíti majd a dolgom.
Megírok 52 novellát
Rad Bradbury novellás kihívását azt hiszem nekem találták ki. Eddig nem voltam nagy novellista és remélem ez majd segít fejlődnöm az irásban.


Megírok 52 pársoros verset
Ez abszolút egyéni, személyre szabott kihívásom. A cél ugyanúgy a fejlődés, de a kivitelezés majd kiakul.


Ezen kívül még vagy egy millió vágyam és ötletem van, de azokat egyelőre nem osztanám meg veletek, mert a legtöbbről bármikor hajlandó lennék lemondani és valószínű, hogy az időhiányra való tekintettel meg is teszem.

Hát röviden ennyi volna. Ha eljuttatok idáig, köszönöm, hogy elolvastátok, és remélem év végén sikerekről számolhatok be.Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.